Mike Tyson ve Jake Paul boks maçı resmi olarak onaylandı, profesyonel rekorlar olarak sayılacak

HalaycıBaşı

New member
Mike Tyson'ın bu yaz Teksas'ta Jake Paul'a karşı mücadelesi bir gösteriden ziyade rekabetçi bir boks maçı olarak onaylandı ve turlar daha kısa ve eldivenler daha ağır olacak.

Teksas Lisans ve Düzenleme Departmanı bu hafta Arlington'daki AT&T Stadyumu'nda 20 Temmuz'da oynanacak mücadelenin şartlarını onayladı.

Netflix, sosyal medya yıldızı olup boksör olan 27 yaşındaki Paul ile Kasım 2020'de Roy Jones Jr.'a karşı düzenlenen gösteriden bu yana dövüşmeyen 57 yaşındaki Tyson arasındaki maçı canlı yayınlayacak. .

ESKİ DÜNYA ŞAMPİYONU BOXER TIMOTHY BRADLEY, MIKE TYSON'UN YAKLAŞAN MAÇTA JAKE PAUL'U NAKAVAT EDECEĞİNİ TAHMİN EDİYOR

Ruhsatlandırma ve Düzenleme Departmanı sözcüsü, Salı günü Associated Press'e gönderdiği bir e-postada şunları söyledi: “Bu, hakem ve jüri üyeleriyle profesyonel bir maç olacak ve sonuçlar, dövüşçülerin profesyonel kayıtlarının bir parçası olarak sayılacak. Yani bu, gerçek bir rekabet maçı. kavga.”



Eski ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson, 24 Eylül 2023'te Las Vegas'ta Las Vegas Raiders ile Pittsburgh Steelers arasında oynanan NFL futbol maçı öncesinde sahada duruyor. Tyson'ın bu yaz Teksas'ta Jake Paul'a karşı mücadelesi bir gösteriden ziyade rekabetçi bir boks maçı olarak onaylandı. (AP Fotoğrafı/Mark J. Terrill, Dosya)


Dövüş iki dakikalık sekiz turdan oluşacak; Erkeklerin profesyonel dövüşlerinin çoğunda üç dakikalık raundlar vardır. Boksör eldivenleri standart profesyonel ağırlık olan 10 ons yerine 14 ons ağırlığında olacak; Daha ağır eldivenler yumrukların gücünü azaltır.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Dövüş şartlarını onaylarken, departmanın dövüş sporları personeli, diğer faktörlerin yanı sıra, her yarışmacının yaşını, tıbbi testlerini, galibiyet-mağlubiyet kayıtlarını ve nakavt veya teknik nakavt nedeniyle oluşan kayıpları dikkate alır.

Paul, dört yıl önce profesyonel boks kariyerine başlamadan önce YouTube fenomeni olarak önemli bir takipçi kitlesi edinmişti. Birkaç karma dövüş sanatçısı ve bir YouTuber arkadaşı da dahil olmak üzere, çoğunlukla ayırt edilemeyen rakiplere karşı altı nakavtla 10 dövüşten dokuzunu kazandı.

Tyson, 1987-90 yılları arasında tartışmasız dünya ağır siklet şampiyonuydu. 44'ü nakavt olmak üzere 50 dövüş kazandıktan sonra 2005 yılında emekli oldu.