Menopozda Nedir ? Menopozda Hamile Kalınır mı?

Lale

Member
Menopozda Nedir ? Menopozda Hamile Kalınır mı?
Menopoz giren kadın hamile kalabilir mi?
Menopoza giren kadın hamile kalmaz
çünkü artık menopoza giren kadının yumurtalıkların da yumurta hücresi kalmamıştır. Yumurta hücresi kalmayan bir kadında hamilelik olmaz ve bu yüzden bu dönemde hamilelik şansıda artık kalmamıştır. Birçok kadın menopozu yanlış tanıyabilir, uzmanlar menopoz dönemini adet tarihinden sonra son 12 aylık süreç olarak tanımlarlar. Bazı hastalıklar kadınları menopoza girmiş gibi gösterebilir. Ancak bununla birlikte diğer bulgular ve şikâyetler menopoz olarak algılanmaz. Örnek verecek olursak; yüksek derece ateş olması, terleme durumları, psikolojik bazı değişme durumları ve bir bazı sosyal değişiklikler olmadan bu durum menopoz olarak algılanmaz. Ayrıca dikkatsiz bir şekilde kafada oluşan menopoz endişesi var ise ve korumasız bir şekilde cinsel birliktelik olmuş ise bu durumda hamile kalmak tabi ki mümkündür ancak bu durum menopoza girildiğini göstermez.
Menopozda kalp sağlığı nasıl etkilenir?
Menopoz
da genellikle kadınların tansiyonunda bir artış olur. Damar gerginliği başlar, aynı zamanda kanda pıhtılaşma değişiklikleri ortaya çıkar böyle durumlarda kanın akışı, reolojisi, pıhtılaşması daha farklı olur. Bununla birlikte kanın yağın bir bozukluk ortaya çıkar. Özellikle kötü kolesterol %10’dan %20’ye varan bir ani artış ve kolesterolde de düşüş gözlenir. Bu arada ki oranın açılmasıyla, bayanlar menopoz dönemine adım attıkların direk olarak yeni bir hastalıkla karşı karşıya kalırlar. Bunun adı menopoz hastalığıdır. Bunun en çok etkilendiği yer kemikler ve ruhi durum harici bir bayanda kalp damar sistemidir. Menopoz denildiğinde bunlar yeni bir hastalık olarak menopoz dönemine giren kadınların hayatına girerler.
Menopoz kadın psikolojisini nasıl etkiler?
Menopoz kadınların hamile kalma özelliklerini kaybettikleri 45 ile 60 yaş arasında yaşadıkları bir süreçtir. Menopoz bir hastalık değildir ve her kadının yaşayacağı bir dönemdir. Yapılan incelemeler, menopoz döneminde görülen depresyonun ve ruhsal sıkıntının direk bağlantısını kuramamışlardır. Fakat kadınlar diğer sosyal bir takım değişimlere bu tip rahatsızlıklara biraz daha yaklaşımda oldukları inceleme sonucunda ortaya çıkmıştır. Menopozun en önemli değişimlerinden birisi hormon al değişimlerdir. Özellikle östrojen denilen hormonun az ölçüde salgılanması ve az çalışması sonucu kişilerde daha fiziksel bir takım şikâyetler ortaya çıkmaya başlamıştır.