Eski Patriots yıldızı Yahudi olan Julian Edelman, 'incitici' antisemitizmi tartışıyor: 'Şu an üzücü bir an'

HalaycıBaşı

New member
Devam eden İsrail-Hamas çatışmasının ortasında, antisemitizm ve Yahudilere yönelik nefret eylemleri hızla arttı.

İftirayla Mücadele Birliği bu hafta, kaydedilen Yahudi karşıtı olayların 2023'te bir önceki yıla göre %120 arttığını bildirdi (toplam 8.873). Belki de en sarsıcı olanı, sinagoglara ve diğer Yahudi kurumlarına yönelik 2022'de 91'e karşılık geçen yıl 1.009 bomba tehdidinin olmasıydı.

Spor camiasının önde gelen Yahudi üyeleri, Hamas teröristlerinin Gazze'den İsrail'e geçip yaklaşık 1.200 kişiyi öldürdüğü 7 Ekim'den bu yana açıkça konuşuyor. Minnesota Vikings'in golcüsü Greg Joseph, üzerinde “İsrail'in Yanındayım” yazan kramponlar takıyordu ve Auburn'ün erkek basketbol koçu Bruce Pearl sürekli olarak bu çatışma hakkında konuşuyordu.

FOXNEWS.COM'DA DAHA FAZLA SPOR HABERİNE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN



New England Patriots'tan Julian Edelman, 25 Ekim 2020'de Foxborough, Massachusetts'teki Gillette Stadyumu'nda San Francisco 49ers'a karşı oynadığı maç öncesinde görülüyor. (Kathryn Riley/Getty Images)


New England Patriots'ın geniş alıcısı Yahudi olan Julian Edelman da oyun günlerinde desteğini gösterdi. Birçok kez İsrail bayrağı taktı ve 2018'deki Pittsburgh sinagogu saldırısından kısa bir süre sonra tüm kurbanların isimlerinin okunduğu özel kramponlar taktı.

Edelman ayrıca eski NBA oyuncusu Meyers Leonard'ı, canlı yayın sırasında Yahudi hakareti yapmasının ardından Şabat yemeğine davet etti.

Antisemitizmin artmasıyla birlikte Edelman, bunun “şu anda dünyanın yaşadığı üzücü bir an” olduğunu söyledi.


Raiders'a karşı geniş alıcı Julian Edelman


New England Patriots'ın geniş alıcısı Julian Edelman, 27 Eylül 2020'de Foxborough, Massachusetts'teki Gillette Stadyumu'nda Las Vegas Raiders'a karşı oynanan maç öncesinde görülüyor. (Fred Kfoury III/Getty Images aracılığıyla Icon Sportswire)


Haberler Digital'e yakın tarihli bir röportajında Edelman, “Yahudilere ve herkese yönelik bir nefret var. Antisemitizm şu anda çok kötü ve oldukça incitici” dedi.

Ama yurtdışındakiler gibi olmadığı için şükrediyor.

“Başka yerlerde çok fazla nefret yaşanıyor. Savaş birçok düzeyde korkunç. Dediğim gibi üzücü bir zaman. Sahip olduğunuz tek minnettar şey, bunu ülkemizde deneyimlemiyor olmamız. Savaş acımasızdır. , savaş iğrençtir.”


Julian Edelman


Julian Edelman (Lionel Hahn/Getty Images for Stagwell/Dosya)


FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

İran kendi topraklarından insansız hava aracı fırlattı İsrail'e doğru Cumartesi günü geç saatlerde, dini liderinin, İsrail'in Suriye'deki İran konsolosluğuna düzenlediği ve birçok generalin ölümüne yol açan hava saldırısına yanıt olarak karşılık vereceği uyarısında bulunmasından birkaç gün sonra.

Haberler Digital'i takip edin X'te spor yayınıve abone olun Haberler Sports Huddle bülteni.