Chiefs'den Harrison Butker, Trump'ın Vatikan büyükelçisi seçimine övgüde bulundu: 'Katolik toplumunun önde gelen sesi'

HalaycıBaşı

New member
Kansas City Chiefs Sezon dışı dönemde inancı ve değerleri hakkında kamuoyuna konuştuktan sonra eleştirilere hedef olan golcü Harrison Butker, Cuma günü sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda Başkan seçilen Donald Trump'ın ABD'nin Vatikan büyükelçisi olarak seçilmesini övdü.

Trump açıkladı Daha önce, CatholicVote'un başkanı Brian Burch'un, kendi yönetimi altında ABD'nin Vatikan'daki bir sonraki büyükelçisi olarak görev yapacağı söylendi.

Seçilen Başkan Donald Trump Cuma günü, Katolik Oylama Başkanı Brian Burch'un ABD'nin bir sonraki Vatikan büyükelçisi olarak görev yapacağını duyurdu. (Haberler Digital | Getty Pool)

Trump'ın duyurusunun bir kısmı şöyle: “Brian dindar bir Katolik, dokuz çocuk babası ve CatholicVote'un Başkanı. Çok sayıda ödül aldı ve ülkedeki en büyük Katolik savunuculuk gruplarından birinin kurulmasına yardımcı olarak olağanüstü liderlik sergiledi.”

FOXNEWS.COM'DA DAHA FAZLA SPOR HABERİNE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

“Tarihteki tüm Başkan Adaylarından daha fazla Katolik oyu toplayarak son Seçimlerde beni iyi temsil etti! Brian Kilisesini ve Amerika Birleşik Devletleri'ni seviyor – Hepimizi gururlandıracak.”

Seçim sırasında diğer muhafazakarları açıkça destekleyen Butker, ABD Senatörü Josh HawleyTrump'ın seçimine onay verdiğini sosyal medyada paylaştı.

“Bunu duyduğuma çok sevindim [Brian Burch] X'teki gönderisinde şöyle yazıyordu: “Brian, örgütü aracılığıyla Amerika'daki Katolik topluluğunun önde gelen seslerinden biri olmuştur.” [CatholicVote] ve artık yeni görevinde bu hediyeleri Roma'ya götürebilir. Bu yeni yolculuğa çıkarken kendisi ve ailesi için dua edin.”

Harrison Butker hazırlanıyor

Kansas City Chiefs'in şutörü Harrison Butker (7), Arrowhead Stadyumu'ndaki GEHA Field'daki maç sırasında New Orleans Saints'e karşı şut atmaya hazırlanıyor. (Denny Medley-Imagn Görüntüleri)

SEÇİLEN BAŞKAN TRUMP, AÇIK SÖZLÜ MUHAFAZAKAR'I VATİKAN BÜYÜKELÇİSİ OLARAK ATANDI: 'NİMET VE SORUMLULUKLAR'

Butker, mayıs ayında bazılarının tepkisiyle karşılaştı. başlangıç adresi Benedictine Koleji'nde kadın mezunlara “ev kadını” olarak “mesleğini” benimsemeleri çağrısında bulunuldu.

O dönemde kısmen şöyle demişti: “Bugün burada bulunan hanımları inanılmaz bir başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Genç yaşamınızda bu noktaya kadar başardığınız her şeyden gurur duymalısınız.” “Sizinle kısaca doğrudan konuşmak istiyorum, çünkü Sanırım size en şeytani yalanları söyleyen sizsiniz, kaçınız şu anda burada oturuyor, bu aşamayı geçmek üzeresiniz ve alacağınız tüm terfileri ve unvanları düşünüyorsunuz. Bazılarınız kariyerinize devam edebilir mi? Dünyada başarılı kariyerlere sahip olabilirsiniz ama çoğunuzun en çok evliliğiniz ve bu dünyaya getireceğiniz çocuklar konusunda heyecanlı olduğunu tahmin etmek isterim.”

“Size şunu söyleyebilirim ki, güzel karım Isabelle, hayatının gerçek anlamda bir eş ve anne olarak mesleğini yaşamaya başladığında başladığını söyleyen ilk kişi olacaktır” diye devam etti. “Bugün bu sahnedeyim ve mesleğine tutkuyla bağlı bir eşim olduğu için şu an olduğum adam olabiliyorum. Tanrı'nın bana verdiği pek çok yetenekle kutsanmanın da ötesindeyim, ama bunların hepsinin göz önünde bulundurulması abartılamaz. Başarım, ortaokulda müzik grubu dersinde tanıştığım bir kızın dindar olması, eşim olması ve en önemli unvanlardan birini benimsemesi sayesinde mümkün oldu: ev hanımı.”

Harrison Butker Bears'a Karşı

Kansas City Chiefs'den Harrison Butker (7), 22 Ağustos 2024'te Arrowhead Stadyumu'ndaki GEHA Field'da Chicago Bears'a karşı ilk yarıda yaptığı vuruşun ardından sayı yaptıktan sonra kutlama yapıyor. (Denny Medley-USA TODAY Sports)

Ayrıca mevcut yönetime ve kürtaja karşı da konuştu.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Butker, Chiefs'in 15. Hafta karşılaşması için geri döndü. Cleveland Browns Sol tekme atmayan dizinden ameliyat olduktan sonra dört maç sahalardan uzak kaldı.

Associated Press bu rapora katkıda bulunmuştur.

Haberler Digital'i takip edin X'te spor yayınıve abone olun Haberler Sports Huddle bülteni.