WNBA yıldızı Angel Reese: 'Sporda genç kadınları koruyun'

HalaycıBaşı

New member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Maksimum makale sayınıza ulaştınız. Okumaya devam etmek için giriş yapın veya ÜCRETSİZ bir hesap oluşturun.

Geçerli bir e.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.

Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.

Geçen hafta WNBA Draft'ında üst sıralarda yer alan eski LSU ulusal şampiyonu Angel Reese, Pazartesi günü sporda kadınlarla ilgili basit bir gönderi yayınladı.

Yeni Chicago Sky yıldızı, takipçilerine ve X'teki gönderilerini okuyan herkese “sporda genç kadınları korumaya” çağrıda bulundu.

FOXNEWS.COM'DA DAHA FAZLA SPOR HABERİNE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Angel Reese, 14 Nisan 2025'te Brooklyn, New York'taki Brooklyn Müzik Akademisi'nde yapılacak 2024 WNBA Draftı sırasında gülümsüyor. (Melanie Fidler/NBAE, Getty Images aracılığıyla)

Reese daha fazla açıklama yapmadı ancak gönderi öğleden sonra 1,4 milyondan fazla gösterime ulaştı.

Reese'in gönderisi, Biden yönetiminin LGBTQ+ öğrencileri korumayı ve kampüste cinsel taciz ve saldırı iddialarının karara bağlanma şekillerini değiştirmeyi amaçlayan yeni kuralları açıklamasından günler sonra geldi. Ancak yeni kuralda eksik olan, okulların biyolojik kadınlara karşı yarışan trans sporculara doğrudan yasak getirmesini yasaklayan politikaydı.

Beyaz Saray'ın böyle bir politika getirmesi bekleniyordu ancak bunun yerine hükmü askıya aldı. Gecikme, Cumhuriyetçilerin kız sporlarında trans sporculara yönelik yasaklar etrafında toplandığı seçim yılındaki siyasi bir manevra olarak görülüyor.

Angel Reese turnuvada

LSU Tigers'ın 10 numaralı oyuncusu Angel Reese, 1 Nisan 2024'te Albany, New York'taki MVP Arena'da NCAA Kadınlar Basketbol Turnuvası – Albany Regional finalinde Iowa Hawkeyes'e karşı maç sırasında top atıyor. (Andy Lyons/Getty Images)

WNBA ŞAMPİYONU A'JA WILSON, CAITLIN CLARK'I 'KISKANDIĞI' İDDİALARINI REDDEDİYOR: 'BENİM OLMAK İÇİN HİÇBİR NEDENİM YOK'

Güney Carolina başantrenörü Dawn Staley de ulusal şampiyona öncesinde kadın basketbolunda trans bir sporcuyu destekleyeceğini itiraf etti.

Reese'in sözleri, LSU'nun 2023'te ulusal şampiyonluğa ulaşmasına yardım ettiğinden bu yana kendisine yönelik artan incelemelerden yakınmasının ardından geldi. O zamandan bu yana, kazançlı NIL anlaşmaları yaptı ve Sports Illustrated'ın Swimsuit Edition'ında yer aldı.

Reese, turnuvada Iowa'ya yenildikten sonra gazetecilere “Çok şey yaşadım” dedi. “Çok şey gördüm. Pek çok kez saldırıya uğradım, ölüm tehditlerine maruz kaldım. Cinselleştirildim. Tehdit edildim. Pek çok şeye maruz kaldım ve her seferinde güçlü durdum.

Melek Reese ve Cameron Brink

Draft'lar Angel Reese (solda) ve Cameron Brink, 14 Nisan 2024'te Brooklyn, New York'taki Brooklyn Müzik Akademisi'nde 2024 WNBA Draftı sırasında fotoğraf için poz veriyor. (Getty Images aracılığıyla Catalina Fragoso/NBAE)

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

“Takım arkadaşlarım için güçlü durmaya çalışıyorum çünkü beni görmemelerini ve yanlarında olmamalarını istemiyorum. Ben hala bir insanım. Bütün bunlar ulusal şampiyonluğu kazandığımdan beri oldu. O zamandan beri huzur vardı.”

Haberler Digital'i takip edin X'te spor yayını ve abone olun Haberler Sports Huddle bülteni.