Mürettiplik ne demek ?

Tumen

Global Mod
Global Mod
Murettiplik, sosyal bilimlerde, ozel veya ust duzey bir kuruma aday olan kisilerin, cogu zaman kamu hizmeti icin, kurumun kurallarn ve standartlarn yerine getirmek icin calsmalarnn takdir edilmesi olarak tanmlanr. Bu calsmalar, kisinin, kurumun amaclarn gerceklestirmek icin sunulan hizmetleri, sosyal iliskileri ve cevresindeki diger insanlar etkileyecek sekilde belirlemek ve yonetmek icin calsmalarnn degerlendirilmesidir.

Murettiplik Nedir?

Murettiplik, belirli bir kurumu yonetmeyi veya onun icindeki calsanlarla etkilesim kurmay iceren cok cesitli konular kapsayan bir kavramdr. Bu kavram, kisinin calsma alanndaki isbirligi, disiplin, calsma etigi, uretkenligi, sosyal iliskileri, cevresi ve diger insanlarla etkilesim kurma ve yonetme gibi konular icerir. Murettiplik, ozellikle kamu gorevlileri ve ust duzey yoneticiler icin onemlidir, cunku bu sahslar, kurumun amaclarn gerceklestirmek icin gorevlerini yerine getirmelidir.

Murettiplik Nasl Olculur?

Murettiplik, genellikle kurumun standartlarna ve kurallarna gore olculur. Kisinin, kurumun amaclarn gerceklestirmek icin sunulan hizmetleri, iliskileri ve cevresindeki diger insanlar etkileyecek sekilde belirlemek ve yonetmek icin calsmasnn olculmesiyle de olculur. Ornegin, muretteplik, calsma disiplini, uretkenlik, calsma etigi, ozverili calsma, insanlarla etkilesim kurma ve insanlarn birbirine sayg gostermeleri gibi konularda degerlendirilir.

Murettiplik Nasl Gelistirilir?

Murettipligi gelistirmek icin, kisinin disiplinli olmas, kurumun standartlarna uygun hareket etmesi, calsma etigini ve calsma disiplinini korumas, calsma alanndaki isbirligini saglamas ve insanlarla etkilesim kurmas gerekir. Ayrca, calsma alannda ozguven, ozverili calsma, uretkenlik, ozguven, sosyal iliskileri ve diger insanlarla etkilesim kurma ve yonetme gibi konulara titizlikle onem verilmelidir.