Gebelik Nasıl Oluşur ?

Tatara

Member
Gebelik Nasıl Oluşur ?
Doğal gebelik sürecinde döllenme tüplerin içerisinde gerçekleşmektedir. Tüpler yumurtalıklar ile rahim arasındaki bağlantıyı sağlayan yollardır. Cinsel ilişkide, boşalmadan sonra meni içerisindeki spermler, hızla serviksten içeri girerler. Spermler buradan rahmin içerisinde yukarıya doğru ilerleyerek, tüplerin içerisine girer ve burada da ilerlemeye devam ederler.
Yumurta , kadın yumurtalığından serbest bırakıldıktan sonra karın boşluğunun alt kısmına düşer. Yumurta , tüpün uzantıları tarafından tüpün içine alınır. Yumurta tüpün içinde rahim tarafına doğru yavaşça iletilir. Bu sırada tüp içine kadar ulaşmış spermlerden yumurtanın kabul edeceği sadece 1 sperm döllenmeyi gerçekleştir. Sperm yumurta içine girdikten sonra yumurta zarının özelliğini değiştirerek başka spermlerin içine girmesini engeller.
Rahim tüplerinin içinde gerçekleşen döllenmeden sonra, döllenen yumurta tüpün içinde rahime doğru ilerler. Rahime ulaşması 3-5 gün süre bu süreçte hücre sayısı 2, 3, 8, 16 olarak bölünmeye devam eder. Yuvalanma döllenmeden sonra 5-8 başlar ve 9-10 gününde tamamlanmış olur. Kadın, adetini olmaması ile gebe kaldığını anladığında embriyo 15-20 günlüktür. Döllenmeden sonra , ikinci aya kadar olan döneme, embriyo dönemi denir. Daha sonra ise fetüs adını alır ve doğuma kadar gelişimi devam eder.