Eğitim Bakanlığı, New York'un Kızılderili maskot yasağının 'ayrımcı' olduğunu buluyor

HalaycıBaşı

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Bir soruşturma Eğitim Bakanlığı İki New York Eyalet Ajansına Sivil Haklar Ofisi (OCR), her ikisinin de Sivil Haklar Başlık VI'sini, Amerikan'dan ilham alan maskotlar ve logolar yasağı üzerinden ihlal ettiğini tespit etti-bu da bir Long Island okul bölgesi nedeniyle ulusal spot ışığına itildi.

Eğitim Bakanlığı, bulgularının bir basın bültenini Cuma günü, sadece bir ay sonra yayınladı ilk probu başlatma New York Eğitim Bakanlığı ve New York Eyalet Regentler Kurulu'na.

Eğitim Sekreteri Linda McMahon, 21 Mayıs 2025 Çarşamba, Washington'daki ABD Eğitim Bakanlığı'nda Tahsisler Alt Komitesi Bütçe Duruşması Konumu'ndan önce tanıklık eder. (AP Photo/Rod Lamkey, Jr.)

Cuma günü Massapequa Lisesi'ni ziyaret eden ABD Eğitim Sekreteri Linda McMahon, “Devlet liderleri Kızılderili kabilelerinin tarihini ve kültürünü ortadan kaldırmaya çalıştıkça, Trump yönetimi boş durmayacak.” Dedi.

FoxNews.com'da daha fazla spor kapsamı için buraya tıklayın

“Öğrenme çıktılarına odaklanmak yerine, New York Eğitim Bakanlığı ve Regents Kurulu, Massapequa'nın tarihini silme konusundaki manzaralarını belirlerken – diğer ırksal veya etnik gruplardan türetilen veya diğer ilçelerin maskotlarına kör bir göz döndürdü. Massapqua halkına, ortak olarak hizmet edilene kadar ve yeni York federal yasa ile uyumlu olana kadar.

Soruşturma, Yerli Amerikan Guardians Derneği (NAGA), devlet kurumlarının Massapequa Okul Bölgesi'ne ev sahipliği yapan Massapequa Okul Bölgesi'ni zorladığını iddia ettikten sonra Nisan ayında bir şikayette bulunduğunda ortaya çıktı. Şefler, maskotunu emekli olmak için.

Massapequa Chiefs Logosu

Medya raporlarına göre, Massapequa Şefleri Okul Spor Takımları için bir duvar resmi, Trump yönetimi, Massapequa kasabası için devlet finansmanını okul logolarından çıkarma konusundaki devlet finansmanını engellemekle tehdit eden bir soruşturma başlattı. (Reuters/Shannon Stapleton)

Naga Frank Blackcloud, bu azalan ifadeleri veya varlığımızı ve katkılarımızı savunmamıza yardımcı olmaya yardımcı olmaya yardımcı olmaya yardımcı olmaya, “Yerli Amerikan Guardians Derneği, New York devlet okullarında yerli temaların ve görüntülerin korunmasının sadece kültürel haysiyet meselesi değil, tüm öğrenciler için temel bir sivil hak olduğunu iddia ediyor.”

Trump Rips 'Saçma' New York Lisesi'ni Yerli Amerikan Maskotunu Değiştirmeye Çağırıyor

Diyerek şöyle devam etti: “NY devlet okullarında saygın bir varlığın sürdürülmesi, eğitimsel eşitlik, tarihsel gerçek ve tüm Amerikan yerlilerinin medeni hakları için hayati önem taşıyor.”

Eğitim Bakanlığı ayrıca, Kızılderili'den ilham alan maskotlar, isimlere ve logolara politika kapsamında izin verilmemesine rağmen, “diğer ırksal veya etnik gruplardan türetilmiş gibi görünen” diğerlerinin politikayı “ayrımcı” hale getirdiğini buldu.

Bölge, ilk değişiklik haklarının ihlal edildiğini iddia ederek Eylül ayında devlete dava açtı, ancak federal bir yargıç buna karşı karar verdi. Bölge yetkilileri, ad ve logoyu değiştirme de dahil olmak üzere yeniden markalamanın yaklaşık 1 milyon dolara mal olacağını iddia etti.

Massapequa Lisesi işareti

25 Nisan 2025 Cuma, Massapequa, NY, Massapequa Lisesi Marquee'nin manzarası. (AP Fotoğraf/Julia Demaree Nikhinson)

Başkan Donald Trump Geçen ay sorunun farkına vardı ve Eğitim Bakanlığı'nı “büyük Hint nüfusumuza hakaret” olarak adlandırdığı yasağa bakmaya teşvik etti.

2022 yetkisi, tüm devlet okullarının Kızılderili maskotlarını ve logolarını emekliye ayırmasını veya federal finansman kaybını riske atmasını gerektirir. Long Island'daki dört okul o zamandan beri dava açtı.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Eğitim Bakanlığı Cuma günü, ihlallere yönelik kararın önerdiği soruşturmasının bir parçası olarak, “yerli isimler, maskotlar ve logolar” yasağını iptal etmeyi, devlet okullarına değişiklikleri bilgilendiren ve yerli kabilelere, iki ajanın eylemlerinin “yerli tarihlerinin” yerli tarihinin “yerli tarihinin” yerli tarihinin “doğuştan çıktığını” kabul eden özür mektupları yayınlamayı içerdiğini açıkladı.

Massapequa Lisesi işareti

Massapequa Lisesi dışındaki bir seçim çerçevesi, 25 Nisan 2025 Cuma günü Massapequa, NY'da bir “Şef” maskot duvar resmi tarafından destekleniyor. (AP Fotoğraf/Julia Demaree Nikhinson)

Eğitim Bakanlığı, karar planına uyulmamasının Adalet Bakanlığı tarafından daha fazla harekete geçme riskini ve potansiyel federal finansman kaybını riske attığını söyledi.

Haberler Digital'den Ryan Gaydos ve Jackson Thompson bu rapora katkıda bulundu.

Haberler Digital's'i takip edin
X'te spor kapsamıve abone olun Haberler Sports Huddle Bülten.