Charles Barkley şu anki nil manzarası için NCAA'ya girer: 'Sporu mahvetti'

HalaycıBaşı

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Charles Barkley, NCAA'nın NIL yönetiminin ve transfer portalının hayranı değil.

62 yaşındaki Barkley, kolej basketbolunun şu anki durumu hakkında konuşurken kelimeleri küçümsemedi.

“NCAA, bir sürü aptal ve aptal. Sporu mahvettiler. Diş macunu nasıl tüpe geri koyduğunuzu bilmiyorum,” dedi Barkley, Outkick'in “Don't @ Me ile Dan Dakich”.

FoxNews.com'da daha fazla spor kapsamı için buraya tıklayın

Üniversite Basketbol Analisti Charles Barkley, NCAA Erkekler Basketbol Turnuvası Final Four Şampiyonası maçından önce yayında. (Mitchell Layton/Getty Images)

Barkley, üniversite oyuncularının ödeme almasına karşı çıkmıyor, ancak oyuncuların ne kadar para kazandığına ve oyuncuların artık okulları ne sıklıkta değiştirebileceğine dair anlamda zorlanıyor.

“Çocuklara basketbol oynamak için ödemek için on milyonlarca dolar bulmanız ve her yıl ücretsiz ajan olmaları ve her yıl daha fazla para almaları gerektiği fikriniz. Mesela NBA'de bunu bile yapamayacağız.

“Ama bu fikir, üniversite çocuklarına yılda on milyonlarca dolar vermeliyiz ve basketbol en kötüsü, çünkü sadece altı ay boyunca harika bir oyuncu alacaksınız. Yatırım getirisini nasıl alacağınızı bile görmüyorum.”

Charles Barkley, eski NFL koçunun kişisel hayatı spot ışığına iterken Bill Belichick için endişelerini dile getiriyor

Charles Barkley sahada

21 Ocak 2023; Phoenix, Arizona: Phoenix Suns eski oyuncu Charles Barkley Footprint Center'a katılıyor. (Mark J. Rebilas-Usa Today Sports)

Barkley, nil fonuna yardım etmek için alma materyali Auburn'a bağış mı yapıp yapmayacağı soruldu, ancak Famer basketbol salonu parasını daha önemli nedenlere bağışlamayı tercih etti.

Barkley, “HBCU'lara 10 milyon dolar verdim, bu şeyler benim için çok daha önemli. Hem memleketim Birmingham'da evleri yeniden inşa etmek için birkaç milyon dolar verdim.” Dedi.

“Bu şeyler benim için kolej atletizm olan cesspool'a katılmaktan çok daha önemli. Biz böyle bir s —– Ülke, Dan. Kolej atletizmini mahvettik ve o cesspool'a bile girmek istemiyorum.”

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Auburn'da Charles Barkley

4 Mart 2023'te Auburn, Alabama'daki Neville Arena'daki Tennessee gönüllülerine karşı oynadıktan sonra Auburn Tigers için eski basketbol oyuncusu Charles Barkley. (Michael Chang/Getty Images)

11 kez All-Star bile Auburn'un nil fonuna para verecek olsaydı, yatırım getirisini nasıl alacağından emin değil.

Barkley, “Bir erkeğe üç ya da dört, beş, yedi, bazı erkekler altı, yedi, sekiz milyon dolar alırsam, sadece bir yıl boyunca üniversitemde olacaksa yatırım getirimi nasıl aldığımdan emin değilim ve muhtemelen şampiyonluğu kazanmayacaksınız.” Dedi.

Haberler Digital's'i takip edin X'te spor kapsamıve abone olun Haberler Sports Huddle Bülten.

Ryan Canfield, Haberler Digital için dijital yapım asistanıdır.