76ers'lı Joel Embiid, sert yazısından sonra 'yük yönetimi'ni eleştirenlere açık ve ateşli bir yanıt verdi

HalaycıBaşı

New member
Philadelphia 76ers, bazı insanları yanlış yola sürükleyen en büyük yıldızlarına karşı dikkatli davranıyor.

Embiid, üç yıllık 193 milyon dolarlık kontrat uzatmasını imzaladıktan sonraki ilk sezonu olan bu genç sezonda henüz forma giymedi ve sağlığı ve müsaitliği konusunda tartışmalar sürüyor.

Embiid ve Sixers, onun “yük yönetimi” konusunda açık davrandı ve her ikisi de Embiid'in sağlığını korumak için arka arkaya gecelerde her iki maçı da oynamasının pek olası olmadığını söyledi.

FOXNEWS.COM'DA DAHA FAZLA SPOR HABERİNE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Philadelphia 76ers'tan Joel Embiid, 2 Nisan 2024'te Philadelphia'daki Wells Fargo Center'da Oklahoma City Thunder'a karşı ilk çeyrekte. (Tim Nwachukwu/Getty Images)

Philadelphia Inquirer'ın bu haftaki tartışmayla ilgili köşe yazısı şu başlığı taşıyordu: “Sixers, Joel Embiid'i erkenden ve sık sık masaya oturtmayı planlıyor. Taraftarlara onsuz oynanan maçlar için para iadesi yapmalılar.” Yazar Marcus Hayes, 2014'te draft edildiğinden bu yana normal sezon maçlarının %46'sında oynadığı için Embiid'i “Bay Yüzde 46” olarak nitelendirdi. Hayes ayrıca düzenlemeyi “dolandırıcılık” olarak nitelendirdi.

Ancak Embiid sahadayken ligin en dominant güçlerinden biri oldu. Geçen sezon sağlıklı kalsaydı arka arkaya MVP ödüllerini kazanabilirdi.

Cuma günü Embiid'e kullanımı hakkında ne hissettiği soruldu ve o da bunu, kendisini eleştirenlere yanıt verme fırsatı olarak değerlendirdi.

Embiid, “Buna hiçbir zaman karar verilmedi. Dediğim gibi herkes aynı fikirde. Vücudunuz iyi tepki vermiyorsa ve vücudunuz size bir şey söylüyorsa, bunu yaptım” dedi.

“Anladığım kadarıyla iki kez yüzümü kırdım. Görme yeteneğimi kaybetme riskiyle erken döndüm. Parmaklarım kırılmıştı. Yine de geri döndüm. O yüzden burada oturup böyle olmayacağım. , insanların 'oynamak istemiyor' dediğini gördüğümde. Bu şehir için çok fazla şey yaşadım ve insanların bunu söylemesi için kendimi riske attım.

Joel Embiid sahada tepki gösterdi

Philadelphia 76ers'lı Joel Embiid, 28 Nisan 2024'te Philadelphia'da Wells Fargo Center'da oynanan Doğu Konferansı play-off ilk turunun 4. maçında New York Knicks'e karşı dördüncü çeyrekte tepki gösteriyor. (Tim Nwachukwu/Getty Images)

“Mesela, o herif, o burada değil. Adı her neyse, Marcus. Bu kahrolası şehre böyle davranılmayacak kadar çok şey yaptım. Yani, çok fazla şey yaptım. Ama dediğim gibi, keşke diğerleri kadar şanslı olsaydım ama bu, orada olmak için ne gerekiyorsa yapmayacağım ve yapmayacağım anlamına gelmiyor, ki yapacağım da. çok yakında buradayım.”

NBA, geçtiğimiz günlerde Embiid'in sağlığı hakkında sezon başında yapılan basın açıklamaları nedeniyle Sixers'a 100.000 dolar para cezası vermişti. Lig, Embiid'in Milwaukee Bucks'a karşı takımın açılış maçını kaçırmasının ardından 76ers hakkında bir soruşturma başlattı; bunun ulusal televizyonda yayınlanan maçlara oyuncu katılımı politikası nedeniyle formalite olduğu bildirildi.

Joel Embiid serbest atış

Philadelphia 76ers'tan Joel Embiid, 22 Ocak 2024'te Philadelphia'daki Wells Fargo Center'da San Antonio Spurs'a karşı oynanan maçta serbest atış kullanıyor. (Jesse D. Garrabrant/NBAE, Getty Images aracılığıyla)

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Sırasında NBA 76ers'ın bu politikayı ihlal etmediğini tespit etti, ancak Embiid'in diz sorunlarını tam olarak yansıtmayan kamuoyu yorumları nedeniyle takımı disipline etti. Lig, Embiid'in “sol diz rahatsızlığı” ile uğraştığı sonucuna vardı.

Haberler'den Scott Thompson bu rapora katkıda bulundu.

Haberler Digital'i takip edin
X'te spor yayınıve abone olun Haberler Sports Huddle bülteni.